Геращенко пояснила відмову висилати російських дипломатів

Читать на русском
Україна не висилає російських дипломатів, оскільки відповідна висилка українських консулів залишить без підтримки українських політв'язнів в Росії.

Україна не висилає російських дипломатів, оскільки відповідна висилка українських консулів залишить без підтримки українських політв'язнів в Росії.

Як інформує «Слово і Діло», про це перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко написала у себе в Facebook.

Дипломати Великої Британії залишили посольство в МосквіБританські дипломати, вислані з Росії, в п'ятницю, 23 березня, залишили посольство в Москві.

Вона нагадала, що в Україні давно немає посла РФ, як і в Росії немає посла України.

«Наші дипломатичні відносини зведені до критичного мінімуму, у посольствах залишається кілька рядових дипломатів і консулів», - зазначила Геращенко.

«Висилка російських консулів викличе висилку українських консулів - і наші політв'язні в РФ залишаться один на один із Мордором, без шансу хоча б раз у кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку», - додала Геращенко.

Раніше газета The Times повідомила, що близько 20 країн Європи і США готуються вислати російських дипломатів, які пов'язані зі шпигунською діяльністю Москви.

Офіційні заяви, за даними газети, будуть зроблені завтра, 26 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: