Україна висилає 13 російських дипломатів

Читать на русском
Україна висилає 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього радянського розвідника Сергія Скрипаля.

Україна висилає 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього радянського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це в Facebook повідомив президент Петро Порошенко, пише «Слово і Діло».

«У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися. Бо як відомо, наші дипломатичні відносини з РФ де-факто заморожені», – написав президент.

За його словами, Росія вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення не лише до суверенітету незалежних держав, а й до цінності людського життя.

«Україна відчуває це щодня в окупованому українському Криму та на Донбасі. Тому як ніколи важливо не обмежуватися символічними жестами. Наступний крок – збільшення ціни для Москви за скоєні міжнародні злочини, включно через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій», – додав президент.

США та країни ЄС спільно оголосять про висилку російських дипломатів у понеділок, 26 березня.

Нагадаємо, минулого тижня на саміті в Брюсселі лідери ЄС погодилися з позицією Великої Британії про те, що «дуже ймовірно» Росія несе відповідальність за атаку в Солсбері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: