США вишлють 60 російських дипломатів і закриють консульство

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити консульство РФ у Сіетлі.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити консульство РФ у Сіетлі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Висилка дипломатів РФ з Європи: чи підуть на це США та що означає дипломатичний бойкот?За даними газети The Times, близько 20 країн Європи та США готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних зі шпигунською діяльністю Москви. Чи ризикнуть США піти на такі заходи й що це означає для РФ, розповіли експерти.

«Адміністрація Трампа в понеділок (26 березня – ред.) розпорядилася вислати 60 російських розвідників і дипломатичних офіцерів у Нью-Йорку та Вашингтоні й закрити російське консульство в Сіетлі у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії», – йдеться в повідомленні.

За інформацією, зі США будуть вислані 12 російських дипломатів при ООН у Нью-Йорку та 48 працівників посольства Росії у Вашингтоні через «таємні операції розвідки, які підривають національну безпеку США». Уряд США також закриває російське консульство в Сіетлі, яке, на думку високопоставлених чиновників адміністрації Трампа, стало «ключовим форпостом в розвідувальних операціях Росії».

Відзначається, що російському уряду було повідомлено про висилку дипломатів, у них залишилося сім днів, щоб залишити США.

Раніше стало відомо, що Берлін готується видворити чотирьох російських дипломатів. Також дипломатів РФ висилають і з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: