Масові затримання у Білорусі: країна відзначає День волі

Читать на русском
У Білорусі проходять масові арешти громадських діячів, які потенційно можуть організувати несанкціонований проїзд у Мінську на День волі.

В Білорусі проходять масові арешти громадських діячів, які потенційно можуть організувати несанкціонований проїзд у Мінську на День волі.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Єврорадіо.

Ностальгія та апатія: що не так із протестним потенціалом українцівУкраїнці затаїли власне невдоволення станом справ у країні, проте поступово зневірюються в революційних способах досягти певних змін. До чого це призведе та в чому ключові небезпеки – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, у столиці за ґрати вже потрапили Володимир Некляєв, Євген Афнагель, В'ячеслав Сівчик та низка інших. Затримання напередодні були і в регіонах, тривають вони і в неділю.

«Поета і громадського діяча, колишнього політв'язня Славоміра Адамовича затримали в Мар'їній Гірці. Його вивели з електрички, на якій він збирався їхати до Мінська на святкування 100-річчя проголошення державної незалежності Білоруської народної республіки і повели в РВВС», - пише у Facebook прес-секретар руху солідарності «Разам» Олена Товста.

Дорогою до Мінська також була затримана журналістка Ольга Чайчіц.

Також відомо, що опозиційний політик, екс-кандидат в президенти Білорусі кампанії 2010 року Микола Статкевич затриманий в неділю в Мінську, повідомляє незареєстрований в республіці правозахисний центр «Вясна».

Нагадаємо, що білоруська опозиція щорічно проводить акції на День волі 25 березня. У минулому році акція не була санкціонована, що закінчилося затриманнями, в тому числі журналістів.

БНР була проголошена в 1918 році групою діячів національного руху Білорусі. Як самостійна держава БНР існувала в 1918-1919 рр.

Як повідомлялося, напередодні Францію охопили масові протести, поліція застосовувала спецзасоби.

Також масові заворушення почалися в Барселоні після взяття Верховним судом під варту п'ятьох каталонських політиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: