Протести в Барселоні: активісти палять портрети короля і кидають димові шашки

Читать на русском
Верховний суд Іспанії взяв під варту п'ятьох каталонських політиків. У Барселоні почалися масові протести.

У Барселоні, в зв'язку з арештом каталонських політиків проходять масові протести. В результаті зіткнень між мітингувальниками і каталонською поліцією постраждали 27 осіб.

Про це повідомило місцеве видання El Mundo, пише «Слово і Діло».

За даними, у більшості постраждалих легкі удари.

Як повідомляється, всього на акцію протесту проти рішень іспанського суду про арешт п'ятьох каталонських політиків вийшли 10 тис. чоловік.

Видання повідомляє, що в ході мітингів активісти палять портрети короля і закликають до загального страйку.

Також, уточнюється, що мітингувальники почали кидати пляшки і запалювати димові шашки, намагаючись прорвати оточення поліції, але правоохоронці застосували гумові кийки і зробили кілька пострілів холостими патронами в повітря.

Акція протесту біля будівлі представництва іспанського уряду в Барселоні триває. Крім того, подібні протести проходять в різних містах автономного співтовариства. Також, учасники мітингу перекрили кілька трас в Каталонії.

Нагадаємо, протести почалися через арешт чотирьох каталонських політиків і спікера парламенту Каталонії Карме Форкадель.

Верховний суд Іспанії взяв під варту п'ятьох каталонських політиків. Їм висунули звинувачення в заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: