Денісова особисто контролюватиме дотримання прав Савченко

Читать на русском
Денісова має намір особисто здійснювати контроль за дотриманням конституційних прав заарештованого народного депутата Надії Савченко.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова має намір особисто здійснювати контроль за дотриманням конституційних прав заарештованого народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена, пише «Слово і Діло».

Чи можуть у разі виявлення психічних розладів визнати Савченко неосудною?Антон Геращенко заявив, що Надія Савченко має пройти примусове обстеження у психіатра. Чи можуть у разі розладів психіки визнати Савченко неосудною?

Зокрема зазначається, що таке рішення Денісова прийняла після винесення судом рішення у справі нардепа.

«Під час затримання Надії Савченко було порушено вимоги чинного законодавства. Даний факт... підтверджений рішенням слідчого судді в ході судового засідання. Він звільнив у залі суду позбавлену волі Надію Савченко», - цитує Денісову її прес-служба.

Суд заарештував Савченко: що пишуть в соцмережахНадії Савченко 23 березня обрали запобіжний захід. Що про судове засідання пишуть в соцмережах - в добірці Слова і Діла.

У той же час омбудсмен підкреслила, що суд задовольнив клопотання слідчого СБУ про обрання Савченко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«З огляду на ситуацію, я особисто як уповноважений з прав людини в подальшому буду здійснювати контроль за дотриманням конституційних прав Надії Савченко», - повідомила Денісова.

Нагадаємо, Верховна Рада кілька днів тому дала згоду на зняття з Савченко недоторканності, а також схвалила її затримання і арешт. Напередодні суд обрав їй запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: