Савченко арештували до 20 травня

Читать на русском
Шевченківський суд обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді триманні під вартою до 20 травня без можливості внесення застави.

Шевченківський суд обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді триманні під вартою до 20 травня без можливості внесення застави.

Таке рішення озвучив головуючий суддя у п’ятницю Євген Сидоров, пише «Слово і Діло».

Суд заарештував Савченко: що пишуть в соцмережахНадії Савченко 23 березня обрали запобіжний захід. Що про судове засідання пишуть в соцмережах - в добірці Слова і Діла.

«Застосувати до підозрюваної Надії Савченко... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Взяти її під варту в залі суду. Термін тримання під вартою встановити в межах терміну досудового розслідування... до 20 травня», - сказав він.

Суддя зазначив, що адвокати Савченко можуть оскаржити це рішення в Апеляційному суді міста Києва протягом 5 днів з дня його оголошення.

Раніше, на початку засідання, прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник зачитав клопотання про взяття Савченко під варту, про змову Савченко з керівником центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном і ватажком бойовиків Олександром Захарченком, про купівлю зброї в ОРДЛО і підготовку терактів у центрі Києва з метою повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Прокурор додав, що Савченко планувала замахи на вищих керівників держави, зокрема, президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, секретаря РНБО Олександра Турчинова та інших.

За словами прокурора, за тими статтями, що інкримінують Савченко, їй загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.

Він також підкреслив, що осіб, підозрюваних за такими статтями, не можна відпустити під особисте зобов’язання чи на поруки.

Після цього адвокат Савченко Віктор Чевгуз наголосив, що «ДНР» і «ЛНР» не визнані в Україні терористичними організаціями. Також він заявив, що у прокуратури немає жодних доказів підготовки Савченко терористичного акту.

В ОРЛО запропонували порятунок для СавченкоВ ОРЛО заявили, що народний депутат Надія Савченко може звернутися до них за політичним притулком. Але заперечують, що разом готували переворот в Україні.

Адвокат заявив, що обвинувачення необґрунтовано пов'язує справу перевезення зброї Рубаном і справу про «підготовку теракту Савченко».

Нагадаємо, Шевченківський суд Києва 23 березня обрав для нардепа Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 59 днів, без оголошення суми застави.

Раніше Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт Надії Савченко.

Сама Савченко розкритикувала суддю за рішення та вигукнула в зал: «До зустрічі на волі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: