У Харкові викрили підпільний реабілітаційний центр

Читать на русском
Під час санкціонованого судом обшуку приміщення правоохоронних виявили там 39 жінок і чоловіків.

Харківська місцева прокуратура №4 спільно з працівниками Національної поліції викрили підпільний реабілітаційний центр, в якому насильно утримували алко- і наркозалежних.

Як повідомляє в суботу, 24 березня, прес-служба прокуратури Харківської області, центр знаходився в одному з будинків в приватному секторі в Московському районі міста, пише «Слово і Діло».

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко обіцяє, що на Дніпропетровщині збудують сучасний реабілітаційний центр для учасників АТОСказано 22 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Встановлено, що до пацієнтів, яких «лікували» в закладі, застосовувалося психологічне насильство. У них відбирали документи і мобільні телефони, примусово утримували в приміщенні в неналежних і антисанітарних умовах без повноцінного харчування і медичного забезпечення. Як «лікування» пацієнти читали Біблію і молилися», - цитує керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова прес-служба відомства.

Під час санкціонованого судом обшуку приміщення правоохоронних виявили там 39 жінок і чоловіків.

Досудове розслідування розпочато за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Зараз тривають першочергові слідчі дії, встановлюються всі обставини справи і причетні особи.

Раніше в Одесі викрили підпільний «реабілітаційний центр».

Нагадаємо, в Британії відкрили реабілітаційний центр, де будуть переучувати увязнених хакерів для спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: