Керівники реабілітаційних установ привласнювали кошти учасників АТО – СБУ

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України виявили корупційний механізм розкрадання чиновниками коштів, виділених на реабілітацію ветеранів та учасників антитерористичної операції.

Правоохоронці виявили корупційний механізм розкрадання коштів, виділених на реабілітацію ветеранів та учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, передає «Слово і Діло».

Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації бійців АТООсновними завданнями уповноваженого стане моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО, і в разі порушення таких прав – здійснення заходів, спрямованих на виправлення ситуації.

«Правоохоронці встановили, що керівники ряду реабілітаційних установ надали за змовою з чиновниками акти виконаних робіт, до яких внесли недостовірні дані щодо обсягів наданих послуг з психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції. За висновком експертів, завдяки корупційній угоді зловмисники привласнили 22,5 млн державних грн», - йдеться в повідомленні.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, співробітники спецслужби спільно з прокуратурою оголосили про підозру 9-ти керівникам реабілітаційних установ, яким судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

СБУ поінформувала Міністерство соціальної політики про виявлені факти для ухвалення невідкладних заходів щодо забезпечення належного відомчого контролю за виконанням програм реабілітації учасників АТО.

За матеріалами СБУ, Мінсоцполітики ініційовано внесення змін до законодавства для врегулювання порядку використання бюджетних коштів, передбачених для соціального захисту учасників АТО. Планується, що повноваження по виконанню програми будуть передані до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення.

Раніше повідомлялося, що МОЗ створить інтерактивну карту реабілітаційних центрів.

Нагадаємо, НАТО допоможе Україні із створенням центрів психологічної реабілітації учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: