МОЗ створить інтерактивну карту реабілітаційних центрів

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України планує створити інтерактивну карту, на якій будуть відображені постачальники реабілітаційних послуг у всіх регіонах.

Міністерство охорони здоров'я створить інтерактивну карту, на якій можна буде знайти реальних постачальників реабілітаційних послуг по всій Україні.

Як пояснили в прес-службі відомства, карта значно полегшить пошук необхідного закладу споживачам послуг, а також дозволить координувати їх діяльність, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що наразі установи, які надають послуги реабілітації на різних етапах, підпорядковуються Міністерству охорони здоров'я, Міністерству соціальної політики, Міністерству освіти і науки, Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Національної гвардії, Служби безпеки України. Також існує ряд закладів реабілітації в комунальному, приватному та громадському секторах.

«Події на сході України продемонстрували повний колапс вітчизняної системи реабілітації. Зараз відбувається поступова перебудова цієї системи. Розвиваються нові і вже існуючі реабілітаційні професії, докорінно переглядається філософія надання реабілітаційної допомоги, законодавчі і підзаконні акти, що регулюють систему», - додали в прес-службі МОЗ.

Там також закликали реабілітаційні центри надавати інформацію для майбутньої інтерактивної карти.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв збільшити бюджет держпрограми «Доступні ліки».

Раніше, повідомлялося, що НАТО допоможе Україні зі створенням центрів психологічної реабілітації учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: