В Одесі викрили підпільний «реабілітаційний центр»

Читать на русском
В Одесі співробітниками Національної поліції був виявлений центр, в якому під виглядом «реабілітації» насильно утримувалися нарко- і алкозалежні люди.

В Одесі співробітниками Національної поліції був виявлений центр, в якому під виглядом «реабілітації» насильно утримувалися нарко- і алкозалежні люди.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло».

Також під час спільної операції відділу протидії наркозлочинності, обласної прокуратури та слідчих ГУ Нацполіції були затримані двоє причетних до скоєння злочину.

На даний момент, уточнив Лисенко, прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного позбавлення людей свободи. Затриманим оголосили підозру в незаконному позбавленні волі групи осіб із корисливими мотивами (ч. 2 ст. 146 КК України). Також до суду було відправлено клопотання про запобіжний захід - взяття під варту.

Як повідомляє Лисенко, ніяких офіційних документів в «реабілітаційному центрі» поліція не виявила. Як вдалося з'ясувати, жертви зловмисників регулярно піддавалися побоям і психологічному насильству, а також утримувалися без будь-якого лікування і з поганим харчуванням. На даний момент встановлено більше 10 постраждалих.

Слідчі прокуратури і Нацполіції вивчають інформацію про інших епізодах злочинної діяльності затриманих, а також перевіряють можливість наявності у них співучасників.

Раніше повідомлялося, ГПУ має намір клопотати про міжнародний розшук Гужви.

Нагадаємо, суд відновив арешт коштів, пов'язаних зі справою одеської мерії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: