У Міноборони, розповіли скільки учасників АТО пройшли психологічну реабілітацію

Читать на русском
Психологічну реабілітацію пройшли чотири тисячі учасників антітерорістчіеской операції. Крім того, затверджені норми надання першої медичної допомоги.

Чотири тисячі учасників антитерористичної операції пройшли психологічну реабілітацію.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Станом на сьогоднішній день психологічну реабілітацію пройшли 4 тис. захисників України», - сказав Праута.

За його словами, в тилових районах зони АТО встановили 17 пунктів психологічної допомоги і розгорнули 4 польові госпіталі.

Відзначається, що міністр оборони Степан Полторак затвердив норми проведення евакуації і надання першої медичної допомоги пораненим військовим, які повністю відповідають стандартам Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Учасників АТО зобов'язали проходити психологічну реабілітаціюВерховна Рада запровадила обов'язкову та безкоштовну психологічну та медико-психологічну реабілітацію військовослужбовців.

Так, встановлено, що перша медична допомога повинна бути надана безпосередньо на полі бою протягом 10 хвилин, потім пораненого броньованим транспортом евакуюють в збірний пункт, де протягом години йому повинні надати всю необхідну допомогу.

Міноборони підкреслює, що всі військові в зоні АТО повністю забезпечені індивідуальними аптечками.

У жовтні минулого року повідомлялося про створення Центру психологічної реабілітації населення.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» навіщо в Україні створюють Міністерство з питань ветеранів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: