В Одесі демонтували пам'ятник вождю СРСР

Читать на русском
У селі Заводівка в Одеській області демонтований останній на території регіону пам'ятник одному з вождів тоталітарного режиму - Сергію Кірову, який стояв поруч із місцевим будинком культури.

У селі Заводівка в Одеській області демонтований останній на території регіону пам'ятник одному з вождів тоталітарного режиму - Сергію Кірову, який стояв поруч із місцевим будинком культури.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Березівської райдержадміністрації Сергій Лоскутніков, пише «Слово і Діло».

Декомунізатори. Хто з мерів українських міст найшвидше перейменовує вулиціСлово і Діло з’ясовувало, хто з міських голів найсумлінніше виконує обіцянки щодо перейменування вулиць та усунення з них радянської символіки.

«Пам'ятник більшовицькому вождю Кірову був демонтований після зустрічі в райдержадміністрації, на якій керівнику Заводовської сільради Максиму Кутовому були пред'явлені деякі архівні документи, пов'язані з діяльністю колишнього колгоспу ім. Кірова і будівництвом у Заводівці цієї скульптури», - зазначив Лоскутніков.

Раніше голова сільради Кутовий відмовлявся виконувати вимоги закону про декомунізацію, мотивуючи це відсутністю напису або таблички на постаменті пам'ятника.

«Я прибув до Заводівки і очолив сільраду менше року тому. Не знаю, кому поставлений пам'ятник поруч із будинком культури - Кірову або комусь іншому. Бо на ньому немає таблички. Тому й не будемо його зносити», - пояснював свою позицію Кутовий.

У той же час він підтвердив, що керівництво Березівського району вже звертало увагу на ігнорування вимог закону, що передбачає знесення символів тоталітарного режиму.

«Однак мені не показали документів, що це саме пам'ятник Кірову. Я знаю тільки, що місцеві жителі колись працювали в колгоспі ім. Кірова. І також знаю свої права і повноваження», - стверджував голова.

Раніше в Мінкульті пояснили, чому не демонтують герб СРСР на Батьківщині-матері.

Нагадаємо, в Польщі розібрали радянський пам'ятник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: