У Польщі розібрали радянський пам'ятник

Читать на русском
Пам'ятник подяки радянській армії в центрі Щецина повністю розібрали. Протягом найближчих декількох днів демонтують також цоколь.

Пам'ятник подяки радянській армії в центрі Щецина повністю розібрали. Протягом найближчих декількох днів демонтують також цоколь.

Про це 20 листопада повідомили в Щецинській міській адміністрації, передає «Польське радіо», пише «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

«Із середи (15 листопада – ред.) триває розбір пам'ятника. Зараз демонтували колону, протягом найближчих днів буде розібраний фундамент монумента», – сказала прес-секретар міської адміністрації Щецина Сильвія Ціза-Сломські.

«Після ремонту це буде простір для жителів міста з лавками та зеленими насадженнями, також там проводитимуть виставки й заходи. Це буде продовження Квіткової алеї», – додала Ціза-Сломські.

Влада Щецина планує також розібрати ще один радянський монумент – «Пам'ятник тим, хто підкорив Щецин», однак термін його демонтажу поки що не визначений.

Нагадаємо, Україна скасувала мораторій на ексгумацію польських могил.

Раніше повідомлялося, що у Львові знесли частину радянського монумента Слави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: