Декомунізація: в Кропивницькому перейменували інститут

Читать на русском
Кіровоградський інститут комерції змінив назву на Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті.

Кіровоградський інститут комерції змінив назву на Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в.о. ректора закладу Ігор Василенко, передає «Слово і Діло».

Декомунізатори. Хто з мерів українських міст найшвидше перейменовує вулиціСлово і Діло з’ясовувало, хто з міських голів найсумлінніше виконує обіцянки щодо перейменування вулиць та усунення з них радянської символіки.

«Це пов'язано із законом про декомунізацію, але ми вирішили більш кардинально підійти до цього питання й змінити назву не лише для того, щоб виконати закон, а для того, щоб взагалі змінити підхід до системи навчання й усе це закласти в назву нашого інституту», – сказав Василенко.

Також він додав, що зміна назви пов'язана з новим етапом у розвитку інституту, а саме з тим, що в закладу з'явився новий інвестор, який готовий вкладати кошти в якісну освіту.

«Ми своєю чергою маємо впроваджувати нові технології, які будуть максимально наближеними до потреб реального сектора економіки. Саме зараз ми займаємося впровадженням дуальної системи освіти», – зазначив Василенко.

Нагадаємо, на засіданні комісії з питань найменувань Київської міської державної адміністрації 20 вересня підтримали перейменування низки столичних вулиць та об'єктів.

Загалом за три роки в Україні в рамках декомунізації були перейменовані 32 міста й прибрані понад 1300 пам'ятників Леніну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: