Обшуки в АТЕК: у «Нацкорпусі» говорять про політичні мотиви

Читать на русском
У партії Національний корпус заявляють про протиправність обшуку, який пройшов у них в офісі в п'ятницю.

У партії «Національний корпус» заявляють про протиправність обшуку, який пройшов у них в офісі в п'ятницю.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в заяві партії, оприлюдненій на її сторінці в Facebook.

СБУ провела обшуки в трьох IT-компаніях ВінниціТри вінницькі IT-компанії – Pillar, iPan, Vinconet – 16 березеня обшукали співробітники Служби безпеки України.

«Сьогодні вранці співробітники поліції та колишнього «Беркуту» заблокували офіс ГО «Громадянський корпус «Азов», приміщення хаба дозвільного розвитку громадських організацій Азовського руху, рекрутингового центру полку «Азов» та Військової школи імені полковника Євгена Коновальця. Силовики зламали двері й провели незаконні та протиправні обшуки в приміщеннях – без присутності слідчого й понятих», – ідеться в заяві.

«Партія «Національний корпус» обурена й засуджує дії спецпризначенців. Переконані, що тиск здійснюється безпосередньо за вказівкою з Банкової», – відзначають у «Національному корпусі».

У партії розцінюють такі дії як «політично мотивовані, покликані залякати активістів, прихильників партії та патріотів, яким не байдужа доля України». «Цими діями нинішня влада продовжує ганебну практику політичного тиску й переслідувань, притаманну попередньому злочинному режиму. Нам не звикати до репресій і переслідувань. Ми не здамося», – йдеться в заяві.

Як повідомлялося, близько 300 правоохоронців у п'ятницю вранці провели обшуки на території заводу АТЕК, на території якого кілька будівель орендує партія «Національний корпус». Біля входу на територію заводу зібралися близько сотні активістів, вони заблокували правоохоронців, які проводили обшуки в приміщеннях партії на території заводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: