СБУ провела обшуки в трьох IT-компаніях Вінниці

Читать на русском
Три вінницькі IT-компанії – Pillar, iPan, Vinconet – 16 березеня обшукали співробітники Служби безпеки України.

Три вінницькі IT-компанії – Pillar, iPan, Vinconet – 16 березеня обшукали співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомив юрист, який представляє інтереси однієї з компаній, Роман Корченюк на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами Корченюка, обшук проводився на основі постанови Шевченківського районного суду міста Києва з метою вилучення електронних носіїв інформації, які використовуються для функціонування та адміністрування чотирьох сайтів.

Як стверджує юрист, обшуки проводилися з порушеннями.

«Ані кому належить майно, ані хто здійснює цю роботу, в постанові не вказано. Нагадаю, що в цьому офісі розташовані три різні IT-компанії. Співробітники СБУ про це просто не хотіли чути. Приїхали керівники цих підприємств, подали всі документи, що підтверджують їхнє перебування в цьому приміщенні, а також підтвердження, що жодного стосунку до даних сайтів вони не мають. Але старшого з обшуку (як він сам себе назвав) це не цікавило. Як не цікавило й те, що, забравши техніку, він зупинить роботу ні в чому не винних компаній, тим самим зірвавши виконання іноземних контрактів. Одним словом, знищить підприємство», – пише Корченюк.

У рамках якого кримінального провадження проводився обшук, не повідомляється.

Також наголошується, що представники компаній запропонували досліджувати техніку без вилучення та скопіювати інформацію із жорстких дисків і серверів, проте, за даними юриста, слідчі відхилили ці пропозиції. За даними Вінницького IT-кластеру, жодна з постраждалих компаній поки не виступила з офіційною позицією щодо обшуків і не надала доказів порушень.

Раніше стало відомо, що ГПУ нагрянула з обшуками до офісів «Нової пошти».

Нагадаємо також, в СБУ відзвітували про масові обшуки в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: