Нема судових вироків за підсумками розслідувань НАБУ - єврокомісар

Читать на русском
Єврокомісар з питань політики сусідства Йоханнес Хан висловив занепокоєння, що в Україні немає жодного судового вироку стосовно високопосадовців за підсумками розслідувань НАБУ.

Єврокомісар з питань політики сусідства Йоханнес Хан висловив занепокоєння через те, що в Україні досі немає жодного судового вироку стосовно високопосадовців за підсумками розслідувань, що проводяться Національним антикорупційним бюро України.

Про це він заявив в Брюсселі, пише «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Виходячи з цього, Хан закликав створити Вищий антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

«Це одна з умов для подальшої фінансової підтримки з боку МВФ. Я в постійному і тісному контакті з МВФ і іншими фінансовими інститутами і я можу вас запевнити, що терпіння, м'яко кажучи, вичерпується», - підкреслив єврокомісар. При цьому Хан публічно в цілому активно хвалив НАБУ.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні, посол Хюг Мінгареллі заявляв, що мета керівництва країни повинна полягати в тому, щоб посилювати НАБУ, а не послаблювати його.

«Правоохоронні органи повинні працювати більш скоординовано, і дуже шкода, що відбувається те, що ми всі спостерігаємо. Звичайно ж, це не відповідає інтересам України і не сприяє її іміджу за кордоном. Друге - новостворені інституції, такі як НАБУ і САП, повинні бути підтримані і посилені, а не піддаватися нападкам. Тому ми сподіваємося, що Генпрокуратура зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ і САП і підтримувати ці структури, а не перешкоджати їхній роботі», - заявляв він.

Як відомо, НАБУ завершило розслідування справи Суса.

Раніше експерти пояснили, чому в ЗМІ час від часу з'являються повідомлення про відставку керівників антикорупційних органів - НАБУ і САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: