НАБУ завершило розслідування справи Суса

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про відкриття матеріалів справи в кримінальному провадженні щодо скандального працівника Генпрокуратури.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування стосовно колишнього заступника керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса, якого підозрюють у привласненні чужого майна та декларуванні недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«Детективи НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили екс-заступнику керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ про завершення досудового розслідування щодо нього за підозрою у скоєнні злочину за частиною 3 статті 191, частиною 4 статті 191, частиною 5 статті 191, статтею 366-1 Кримінального кодексу України. 16 березня підозрюваному та його захисникам надали доступ до матеріалів кримінального провадження, після ознайомлення з якими буде складений обвинувальний акт для подальшого скерування до суду», – зазначили в Бюро.

За версією слідства, Сус, перебуваючи на посаді старшого слідчого в ОВС ГСУ ГПУ, а в подальшому – заступника керівника Департаменту ГПУ, впродовж 2016 року систематично привласнював чуже майно, в тому числі у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем. Також підозрюваним розтрачені речові докази в кримінальному провадженні в особливо великому розмірі шляхом продажу стороннім особам. Ідеться про кошти та майно, вилучені підозрюваним під час проведення слідчих дій у рамках розслідування кримінального провадження.

Слідство зібрало достатньо доказів, які свідчать про те, що для реалізації свого злочинного умислу підозрюваний як керівник органу досудового розслідування залучав працівників Департаменту ГПУ, інших правоохоронних органів та фізичних осіб.

Крім того, під час розслідування встановлений факт внесення підозрюваним завідомо недостовірних даних до його декларації. Зокрема, Сус, всупереч вимогам закону України «Про запобігання корупції», не вніс до електронної декларації відомості про перебування в його користуванні впродовж 2015 року позашляховика Audi Q7.

Нагадаємо, суд дозволив Сусу вийти із СІЗО, якщо він внесе заставу.

Раніше його взяли під варту без застави через порушення запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: