НАБУ отримало доступ до негласних слідчих дій ГПУ щодо депутата Бабенка

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро отримали доступ до матеріалів розслідування Генпрокуратури у справі про пропозицію хабара детективу політиком з Одеси.
Геннадій Труханов і Олег Бабенко, НАБУфото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження про розтрату 185 мільйонів гривень із бюджету Одеси на закупівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» для розміщення в ньому мерії детективи НАБУ отримали доступ до матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій Генеральної прокуратури в справі про пропозицію хабара детективу Бюро депутатом Одеської обласної ради Олегом Бабенком.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 12 січня слідчий Генпрокуратури повідомив про підозру в пропозиції хабара депутату Одеської облради Бабенку. За версією слідства, політик запропонував керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському неправомірну вигоду в 500 тисяч доларів за те, що той посприяє в знятті арешту зі 185 мільйонів гривень, що перебувають на рахунках ТОВ «Девелопмент Еліт», і закриє кримінальне провадження за фактом розтрати зазначених грошей.

Гроші Бабенко планував передати Калужинському через «агента» НАБУ Євгенія Шевченка наступним чином: 100 тисяч доларів перед судовим засіданням щодо зняття арешту зі 185 мільйонів гривень, ще 200 тисяч доларів – безпосередньо після зняття арешту з грошей та ще 200 тисяч доларів після закриття кримінального провадження.

У НАБУ вважають, щов матеріалах НСРД Генпрокуратури міститься інформація про причетність Бабенка до розтрати 185 мільйонів гривень, і просили надати до них доступ. Суд задовольнив клопотання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: