НАБУ завершило розслідування щодо судді ВАСУ Голяшкіна

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про завершення чергового досудового розслідування у провадженні, відкритому за декларацією.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у відношенні судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна за підозрою в декларуванні недостовірної інформації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає «Слово і Діло».

«Детективи НАБУ за дорученням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили одному з суддів ВАСУ про завершення досудового розслідування щодо нього за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст.366-1 Кримінального кодексу України», – заявляють у НАБУ.

Зазначається, що ще 14 березня судді та його захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження, після ознайомлення з якими буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості в електронні декларації за 2015 і 2016 роки. Йдеться про дві квартири в центрі Києва, власником яких є мати Голяшкіна. У зазначених квартирах суддя ВАСУ проживав разом із сім'єю, однак не відобразив цей факт у деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя звернувся до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві.

Нагадаємо, Голяшкіну поновили запобіжний захід.

Раніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, що НАБУ перевіряє суддю ВАСУ Голяшкіна за фактами незаконного збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: