Парасюк на вході до Ради відмовився здавати зброю – відео

Читать на русском
Народний депутат Володимир Парасюк у четвер, 22 березня, відмовився проходити огляд при вході до Верховної Ради і влаштував бійку.

Народний депутат Володимир Парасюк в четвер, 22 березня, відмовився проходити огляд при вході до Верховної Ради.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Депутати-власники нагородної зброї: хто насправді має право на такий вид нагород?Міністр оборони Степан Полторак обмежив право нагороджувати зброєю цивільних осіб. Яка ситуація з нагородних зброєю, кому її дарують і чи можна застосовувати, розбирались експерти.

Охорона не змогла зупинити нардепа, який зайшов до парламенту без огляду.

«Я не буду проходити огляд. І не дам своїх речей, щоб їх перевірили... Нехай змінюють закон, це порушення моїх повноважень як депутата. Якщо я здам свій пістолет, не факт, що вони потім із нього не візьмуть одну кулю, а потім кудись підкинуть», – заявив він.

При цьому Парасюк запевнив, що сьогодні прийшов до Ради без пістолета. За його словами, в нього дзвенів ремінь, а його хотіли відвести до окремої кімнати для перевірки до трусів.

Парасюка не пустили в Раду, на входе сработали рамки | Страна.uaСтрана.ua

«Ця допотопна техніка реагує на все. Ремінь пікає, а він (охоронець – ред.) лізе до мене й намагається щось витягнути. Я запитав: до якої міри я маю роздягнутися, щоб ви були задоволені? Вони відповіли, що я маю пройти до кімнати. Тобто я зрозумів, що до трусів», – поскаржився нардеп.

Також Парасюк додав, що половина депутатів Верховної Ради мають при собі зброю.

«Там і так половина з пістолетами зайшли. Так сюди чорта лисого можна пронести, а вони влаштовують цей цирк. Ось побачите, через два місяці цього тут уже не буде – це все піар-ходи нашого керівництва країни», – підкреслив він.

Це був не єдиний випадок. Після того як Управління держохорони встановило кошти для огляду особистих речей депутатів і відвідувачів Верховної Ради, нардеп Семен Семенченко заявив, що його не пустили до будівлі парламенту, після того як спрацював датчик. Нардеп заявив, що йому незаконно перешкоджають увійти до парламенту. Він стверджував, що металевих предметів у нього із собою немає.

Раніше стала відома приблизна кількість депутатів, у яких є зброя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: