Здати зброю. Депутати розглянуть важливий законопроект

Читать на русском
У Раді зареєстрували законопроект про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб, який забороняє входити до парламенту зі зброєю.

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №8155 «Про внесення змін до закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», який забороняє входити до парламенту зі зброєю.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація на сайті ВР.

Хотіла мінометами обрушити купол Ради. Луценко готує арешт СавченкоГенеральний прокурор Юрій Луценко внесе подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, положеннями законопроекту пропонується оновити основні принципи нормативного, в тому числі підзаконного регулювання порядку забезпечення безпеки органів державної влади та посадових осіб.

«З метою посилення безпеки пропонується передбачити, що в будівлі, де працюють Верховна Рада України, президент України, Кабінет міністрів України, а також будівлі, де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною або вогнепальною зброєю, а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або твердими займистими, піротехнічними засобами, отруйними та сильнодіючими речовинами», – йдеться в пояснювальній записці.

При цьому законопроект передбачає, що держохороні надаються відповідні повноваження, які дозволять належним чином забезпечувати режим безпеки для органів державної влади України.

Як пише «РБК-Україна», за словами голови парламенту Андрія Парубія, законопроект передбачає, що ніхто не має права входити до приміщення органів державної влади зі зброєю.

«Особистий огляд народного депутата забороняється, якщо інше не встановлюється законом ... Народний депутат, незважаючи на свій статус, проходить крізь рамку (на вході до парламенту – ред.), і якщо рамка показує, що в нього є зброя, він має її залишити в сейфах на вході, які перебувають під наглядом представників УДО, й лише після цього може заходити до парламенту», – зазначив Парубій.

Нагадаємо, раніше через ситуацію, яка несла загрозу безпеці людей, народного депутата Надію Савченко вивели із зали Верховної Ради.

Також 15 березня генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народний депутат Надія Савченко планувала теракт у залі ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: