Порошенко підписав закон щодо зброї

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє доступ до будівель, у яких працюють державні органи влади, особам зі зброєю та вибухівкою.

Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє доступ до будівель, у яких працюють державні органи влади, особам зі зброєю та вибухівкою.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави повідомив у соцмережах.

Сироїд назвала приблизну кількість депутатів, які мають зброюНа думку заступниці спікера, депутати мають бути обмежені в можливості проносити зброю до адмінбудівель, які перебувають під державною охороною.

«Підписав закон щодо заборони допуску осіб зі зброєю до будівель, де працюють Верховна Рада, президент, уряд, а також будівель, де працюють інші органи державної влади України», – зазначив він.

Закон набуде чинності в день опублікування. Згідно з нововведенням, народні депутати зобов'язані залишати в спеціальних сейфах зареєстровану зброю й не проносити її до сесійної зали. У будівлі Верховної Ради також встановили додаткове рентген-обладнання для перевірки особистих речей народних депутатів.

Хотіла мінометами обрушити купол Ради. Луценко готує арешт СавченкоГенеральний прокурор Юрій Луценко внесе подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Як відомо, 15 березня з народним депутатом Надією Савченко стався інцидент в сесійній залі Верховної Ради. За даними джерел, у неї знайшли три гранати й пістолет, колеги вивели депутата з приміщення.

Працівники державної охорони пояснили, що не знають, чи мала народний Савченко при собі зброю, оскільки, згідно із законодавством, не мають права оглядати речі нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: