У Раді з'явилося рентген-сканування

Читать на русском
Управління держохорони обладнало центральний вхід парламенту рентгенівською установкою, призначеною для огляду особистих речей депутатів і відвідувачів Ради.

Управління держохорони обладнало центральний вхід парламенту рентгенівською установкою, призначеною для огляду особистих речей депутатів і відвідувачів Ради.

Подібним чином обладнають усі входи в Раду, про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Чому депутати носять до сесійної зали зброю та як урегулювати питання?Спікер ВР запропонував ухвалити закон, що забороняє нардепам входити до парламенту зі зброєю. Навіщо нардепи приносять до сесійної зали зброю та що з цим робити?

Як зазначається, на центральному вході, через який заходять більшість депутатів, крім рамки металошукача, встановлений так званий Rapiscan (рентгенівська установка). За словами працівника управління держохорони, такі установки розміщені на всіх блокпостах при вході до будівлі парламенту. Водночас він зазначив, що якщо депутат не захоче ставити свої особисті речі на доріжку пристрою, то охорона не має права змушувати його це робити.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила військовослужбовцям Управління державної охорони не пропускати до будівель, в яких розміщені державні органи влади, осіб зі зброєю та вибухівкою.

Як повідомлялося, 15 березня народний депутат України Надія Савченко підтвердила, що прийшла до парламенту зі зброєю.

Також генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народний депутат Надія Савченко планувала теракт у залі ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: