Здати зброю. Рада ухвалила важливий закон

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила закон про порядок доступу до парламенту, який узаконює проходження народними депутатами через раму металошукачів.

Верховна Рада ухвалила закон про порядок доступу до парламенту, який узаконює проходження народними депутатами через рамку металошукачів.

За законопроект №8155 проголосували 263 народних депутати, пише «Слово і Діло».

Сироїд назвала приблизну кількість депутатів, які мають зброюНа думку заступниці спікера, депутати мають бути обмежені в можливості проносити зброю до адмінбудівель, які перебувають під державною охороною.

Відповідним документом вносяться зміни до закону про держохорону органів державної влади та посадових осіб.

Вноситься правка про те, що «до будівель, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною або вогнепальною зброєю, крім осіб, які, згідно з цим законом, здійснюють державну охорону відповідної будівлі».

Також не будуть допускатися «особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або горючими твердими речовинами, піротехнічними засобами».

Якщо народний депутат володіє зареєстрованим зброєю, він має залишати його в спеціальних сейфах, які будуть розміщені біля входів до зали парламенту. Водночас згадку про «отруйні та сильнодіючі речовини» з тексту документа виключили.

Чому депутати носять до сесійної зали зброю та як урегулювати питання?Спікер ВР запропонував ухвалити закон, що забороняє нардепам входити до парламенту зі зброєю. Навіщо нардепи приносять до сесійної зали зброю та що з цим робити?

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від БПП Іван Вінник зазначив, що при цьому народні депутати залишаються недоторканними: ніхто обшукувати та оглядати їх не буде.

Нагадаємо, 15 березня народний депутат України Надія Савченко підтвердила, що прийшла до парламенту зі зброєю.

Також генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народний депутат Надія Савченко планувала теракт у залі ВР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: