Стало відомо, коли ВР проголосує за зброю в парламенті

Читать на русском
ВР має у вівторок, 20 березня, проголосувати за законопроект про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб, який забороняє входити до парламенту зі зброєю.

Верховна Рада має у вівторок, 20 березня, проголосувати за законопроект «Про внесення змін до закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», який забороняє входити до парламенту зі зброєю.

Про це розповіла представниця президента України у ВР, народний депутат Ірина Луценко, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Сироїд назвала приблизну кількість депутатів, які мають зброюНа думку заступниці спікера, депутати мають бути обмежені в можливості проносити зброю до адмінбудівель, які перебувають під державною охороною.

«У країні, що воює, зброю депутатам категорично не можна мати в таких публічних місцях. Тепер депутати мають проголосувати. Це не те місце, де треба показувати зброю. Маємо ухвалити (сьогодні – ред.), в нас є домовленість між фракціями, що ми будемо голосувати за це сьогодні», – заявила Луценко.

За її словами, на вході до парламенту буде встановлена ​​металева рамка для виявлення зброї.

«Моя думка, ми маємо проголосувати й дати можливість службі державної охорони встановити металеву рамку, через яку депутати мають проходити. Цей металошукач буде налаштований таким чином, що він не реагуватиме на ключі та прикраси, але реагуватиме на вагу металу – ніж, граната тощо», – зазначила вона.

Нагадаємо, 15 березня народний депутат України Надія Савченко підтвердила, що прийшла до парламенту зі зброєю.

Також генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народний депутат Надія Савченко планувала теракт у залі ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: