В Апеляційному суді пояснили, чому залишили Труханова на посаді

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вважає, що запобіжний захід не дає одеському меру впливати на свідків у справі.
Геннадій Трухановфото: «Слово і Діло»

Ризики незаконного впливу на фігурантів розслідування підозрюваним в організації схеми щодо розтрати 185 мільйонів гривень одеського бюджету на купівлю будинку для нової мерії міським головою Одеси Геннадієм Трухановим усунені запобіжним заходом.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення колегії суддів Апеляційного суду міста Києва від 6 березня, яка розглядала скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентина Мусіяки на відмову відсторонити від посади Труханова, повідомляє «Слово і Діло».

Колегія суддів погодилася з рішенням слідчого судді, що прокурором САП не надано достатнього обґрунтування того, що незастосування відсторонення від посади призведе до негативних впливів з боку підозрюваного, а саме незаконного впливу на фігурантів. До того ж, як встановив суд першої інстанції, детективами НАБУ і прокурорами САП не було зафіксовано випадків вчинення будь-яких дій Трухановим, які б вказували на наявність збільшення ступеня ризиків.

В Апеляційному суді також погодилися, що застосований запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням низки обов'язків, в тому числі утримання від спілкування з фігурантами розслідування, позбавляє мера Одеси можливості впливу на інших осіб у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, Апеляційний суд залишив Труханова на посаді.

Раніше стало відомо, чому суд відмовився відстороняти мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: