Хабар детективу НАБУ: ЗМІ оприлюднили текст підозри Бабенку – документ

Читать на русском

Генпрокуратура підозрює члена Одеської облради в пропозиції хабара працівнику НАБУ, який він збирався передати в три стадії.
Олег Бабенко

Підозрюваний у пропозиції хабара детективу НАБУ депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко хотів через агента Бюро Євгена Шевченка передати 500 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешту з 185 мільйонів гривень на рахунках підконтрольного йому ТОВ «Девелопмент Еліт» і закриття провадження щодо продажу будівлі збанкрутілого заводу «Краян» Одеській міській раді.

Про це йдеться в копії повідомлення про підозру Бабенку, текст якого оприлюднили «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами, з агентом НАБУ Бабенка познайомив його двоюрідний брат Павло Дубовий, який також є двоюрідний братом колишнього народного депутата Олександра Дубового.

Бабенко та Дубовий пообіцяли Шевченку дати йому для подальшої передачі працівникам НАБУ частину хабара в розмірі 100 тисяч доларів безпосередньо перед засіданням суду, на якому вирішуватиметься питання про зняття арешту з банківського рахунку «Девелопмент Еліт», на якому перебувають 185 млн грн, отримані від продажу будівлі збанкрутілого заводу «Краян» Одеській міськраді.

Після зняття арешту з цих коштів Бабенко обіцяв передати Шевченку другу частину неправомірної вигоди в розмірі 200 тисяч доларів для подальшої передачі працівникам НАБУ, а вже після закриття справи про купівлю будівлі «Краян» планувалося передати працівникам бюро ще 200 тисяч доларів.

Нагадаємо, 19 січня ГПУ допитала Бабенка.

Пізніше ЗМІ повідомили, що один із посередників у справі хабара детективу НАБУ зник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: