В Апеляційному суді пояснили, чому не змінили запобіжний захід Труханову

Читать на русском
Апеляційний суд столиці підтвердив обґрунтованість підозри меру Одеси з наявних доказів антикорупціонерів.
Геннадій Трухановфото: «Слово і Діло»

Ризик незаконного впливу на свідків та фігурантів розслідування з боку підозрюваного в розтраті 185 мільйонів гривень одеського бюджету на купівлі будівлі нової мерії міського голови Одеси Геннадія Труханова доведений детективами НАБУ.

До такого висновку прийшла колегія суддів Апеляційного суду міста Києва 26 лютого, розглядаючи скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на обраний запобіжний захід, повідомляє «Слово і Діло».

На думку колегії суддів, Труханов обіймаючи посаду мера Одеси може вплинути на свідків і підозрюваних у зазначеному провадженні. Водночас судді вважають, що ризики переховування від слідства і знищення або спотворення доказів є недоведеними. В Апеляційному суді вказують, що мер Одеси після заочного повідомлення про підозру сам повернувся в Україну, призупинивши відрядження до Чехії, що підтверджує відсутність намірів у Труханова перешкоджати встановленню істини в кримінальному провадженні.

Також колегія суддів вважає, що суддя першої інстанції об'єктивно відмовив детективу НАБУ в застосуванні більш жорсткого запобіжного заходу меру Одеси.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, чому суд відпустив Труханова на поруки нардепа.

Також пізніше стала відома аргументація суду, який не захотів відстороняти мера Одеси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: