Хабар детективу НАБУ: з'ясувалося прізвище депутата

Читать на русском
Депутатом, який намагався дати хабар працівникові Антикорупційного бюро, виявився колишній керівник заводу Краян.
Олег Бабенко

Детективу Національного антикорупційного бюро запропонував неправомірну вигоду депутат Одеської обласної ради фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Бабенко, який раніше керував заводом «Краян».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

За інформацією співрозмовника, депутат втік від спецпризначенців НАБУ, коли ті намагалися його затримати за місцем перебування в Києві.

В Генеральній прокуратурі підтвердили факт втечі.

Як відомо, в 2006 році депутат Одеської облради Бабенко був керівником заводу важкого кранобудування «Краян», будівля якого і було куплено Одеською мерією за 185 мільйонів гривень, в той час як спочатку приміщення продали на аукціоні за 3,8 млн грн.

Раніше повідомлялося, що депутат Одеської облради запропонував хабар працівнику НАБУ в 500 тисяч доларів за зняття арешту з рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт», на якому знаходяться 185 млн грн, заплачені мерією Одеси за будівлю «Краян». Рахунок був заарештований НАБУ в рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, ГПУ і НАБУ розшукують депутата Одеської облради, який запропонував хабар детективу Бюро.

Також НАБУ і ГПУ викрили одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який запропонував хабар працівнику НАБУ. Пізніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, за закриття якої справи працівникові НАБУ пропонували 800 тисяч доларів хабара.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: