Суд таки поновив арешт коштів, які фігурують у справі Труханова

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи домоглися арешту грошей у справі мера Одеси Геннадія Труханова та передали їх в управління АРМА.
нова Одеська мерія

Суд наклав арешт на 185 мільйонів гривень, отриманих ТОВ «Девелопмент Еліт» за продаж будівлі збанкрутілого заводу «Краян» Одеській міській раді під приміщення нової мерії, в так званій справі міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва 13 березня, розповіли журналісту «Слова і Діла» в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

У відомстві додали, що зазначені гроші були передані НАБУ в управління новоствореному Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

«185 мільйонів гривень, які були сплачені з міського бюджету Одеси за будівлю ВАТ ХК «Краян», передані в управління АРМА. 13 березня слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва на підставі клопотання детективів НАБУ та прокурорів САП поновив арешт цих коштів і ухвалив рішення про їх передачу в управління АРМА. Це перший випадок, коли майно, арештоване за клопотанням НАБУ та САП, передали новоствореній агенції», – підкреслили в Бюро.

Як відомо, за версією НАБУ, мер Одеси, чиновники мерії та інші особи за попередньою змовою розтратили 185 млн грн, придбавши будівлю під нову мерію в приватної компанії «Девелопмент Еліт». Зазначена будівля була продана на торгах за понад 11 млн грн, а пізніше перепродана за понад 4 млн грн. За домовленістю вказана будівля була оцінена у 185 млн грн, хоча її ціна з уже проведеними ремонтом не перевищує 100 млн грн згідно з експертизою.

Нагадаємо, суд не відсторонив чиновника Одеської міськради.

Раніше НАБУ проводило обшук в Одеській мерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: