У парламенті пустили сльозогінний газ. Депутатів Косова вивели із зали – відео

Читать на русском
Опозиційні депутати в парламенті Косова в середу, 21 березня, застосували сльозогінний газ, намагаючись перешкодити затвердити договір про кордон із Чорногорією.

Опозиційні депутати в парламенті Косова в середу, 21 березня, застосували сльозогінний газ, намагаючись перешкодити затвердити договір про кордон із Чорногорією.

Як пише «Слово і Діло», повідомляє Balkaninsight.

Демаркація кордону є ключовою умовою для Косова, щоб отримати безвізовий режим з ЄС.

Зазначається, що сльозогінний газ був розпорошений депутатами лівої політичної партії «Самовизначення» (Vetevendosje), коли спікер парламенту Кадрі Веселі закликав депутатів до голосування за ратифікацію угоди. Для затвердження договору необхідно було дві третини голосів – 80 зі 120 депутатів.

Посли США та ЄС у Косові вже засудили насильство й закликали депутатів повернутися до парламенту для ратифікації угоди з ЄС.

Deputetët e VV së i Kthehen Gazit LotsjellësKallxo.com

Нагадаємо, Чорногорія та Косово підписали угоду про демаркацію кордону в 2015 році. Однак парламент Косова її не ратифікував. Питання ратифікації було винесене у вересні 2016 році, проте опозиція на чолі з прем'єром Рамушем Харадінаєм виступила проти, тому що, як стверджувалося, Косово втрачає 8 тисяч гектарів території.

ЄС заявляє, що Косово має ратифікувати угоду про демаркацію кордону з Чорногорією як умову для надання громадянам права вільно подорожувати в межах Шенгенської зони.

Порошенко підписав закон щодо зброїПрезидент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє доступ до будівель, у яких працюють державні органи влади, особам зі зброєю та вибухівкою.

Як відомо, 15 березня з народним депутатом Надією Савченко стався інцидент в сесійній залі Верховної Ради. За даними джерел, у неї знайшли три гранати й пістолет, колеги вивели депутата з приміщення.

Працівники державної охорони пояснили, що не знають, чи мала народний депутат Савченко при собі зброю, оскільки, згідно із законодавством, не мають права оглядати речі нардепів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: