У Держохороні розповіли, чи приходила Савченко до Ради зі зброєю

Читать на русском
Ніхто з опитаних не бачив зброї в позафракційного народного депутата Надії Савченко в четвер, 15 березня, коли вона прийшла до парламенту.

Ніхто з опитаних не бачив зброї у позафракційного народного депутата Надії Савченко в четвер, 15 березня, коли вона прийшла до парламенту.

Про це повідомив начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей, передає «Слово і Діло».

Підготовка теракту у ВР: невдалий «держпереворот» Савченко та подальший сценарійНародного депутата Надію Савченко звинуватили в підготовці теракту у Верховній Раді України. Оцінили ситуацію експерти.

«Жоден військовослужбовець не повідомив мені про те, що він бачив гранати або якісь інші вибухонебезпечні пристрої», – сказав Гелетей журналістам у понеділок, 19 березня, відповідаючи на запитання, чи дійсно 15 березня в сумці Савченко були гранати.

Він зазначив, що, на жаль, наразі законодавство не дає працівникам Держохорони права оглядати особисті речі народного депутата.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи мала при собі Савченко в четвер нагородний пістолет, начальник УДО сказав: «Ми так вважаємо, що був нагородний пістолет, але ніхто його не бачив, і вона його не демонструвала, вона його не здавала перед тим, як зайти до Верховної Ради».

Гелетей нагадав, що існує постанова, яка забороняє проносити зброю до Верховної Ради й зобов'язує здавати її представникам УДО, однак, механізму перевірки на випадок, якщо народний депутат занесе зброю або якісь інші небезпечні предмети, не існує.

Раніше стало відомо, коли комітет ВР розгляне подання на Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: