У «Борисполі» вилучили партію ліків із ОАЕ

Читать на русском
Громадянин України, який повертався авіарейсом із ОАЕ, намагався незаконно ввезти на територію України 451 упаковку ліків індійського виробництва.

Працівники Управління протидії митним правопорушенням Київської митниці та СБУ в пункті пропуску «Бориспіль» припинили спробу переміщення через кордон України великої партії лікарських засобів з порушенням митних правил.

Про це повідомила прес-служба ДФС в Київській області, передає «Слово і Діло».

Громадянин України, який повертався авіарейсом із ОАЕ, намагався незаконно ввезти на територію України 451 упаковку ліків індійського виробництва загальною вартістю 800 тис. гривень.

«На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин не мав, з приводу декларування до інспекторів митниці не звертався. Рецепту на препарати, котрі перевозив, він не мав», - йдеться в повідомленні.

Що змінить скасування заборони на перевірки аптек?Кабінет міністрів зняв мораторій на перевірку діяльності аптек і ліків, які вони реалізують. Чи знизить це рівень фальсифікату ліків, міркували експерти.

Як відзначають у ДФС, для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему «зелений коридор», чим заявив, що товари, котрі він перевозить через митний кордон України не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами.

«Упаковки з ліками Votrient, Etoposide IP, Tenvir, Alkacel 2, Capegard 500, Velpanat, Hodpro, Hepcfix-60, Resof-L, Resof, Mitomicin 10, Leukeran, Thalix-100, Bleocel були виявлені в дорожній валізі пасажира під час проведення вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті після перетину громадянином білої лінії, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю», - йдеться в повідомленні.

Документів, що підтверджують вартість препаратів, а також рецепту на лікарські засоби пасажир не надав. Відзначається, що з виявлених лікарських засобів громадянину було пропущено 5 упаковок кожного найменування, відповідно до постанови КМУ №458 від 23 травня 2012 року.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що з окупованого Луганська зникли українські ліки.

Також нагадаємо, СБУ перекрила поставки медикаментів бойовикам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: