З окупованого Луганська зникли українські ліки – ЗМІ

Читать на русском
У тимчасово окупованому Луганську зникли в аптеках ліки українського виробництва. Тоді як російські жителі не купують через дорожнечу.

У тимчасово окупованому Луганську зникли з аптек ліки українського виробництва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє LIGA.net, посилаючись на слова місцевих жителів.

Скільки коштує українцям відпочинок і лікування влади?«Слово і Діло» розібралося, скільки кожен працюючий українець витрачає на рік на лікування та відпочинок можновладців.

«Якщо раніше, як то кажуть, потрібно було знати місця, де й коли їх купити, то зараз їх практично немає», – сказав місцевий житель Сергій, ім'я якого змінили з метою безпеки.

Луганчанка Марина уточнила, що просить рідних купувати ліки українського виробництва в Станиці Луганській, яка розташована вза 12 кілометрів від міста.

«Нас рятує Станиця (підконтрольна Україні територія – ред.). Прошу родичів, вони купують хоча б від грипу та застуди дитині. Не порівняти ціни і якість, наші (українського виробництва – ред.) значно ефективніші й дешевші», – пояснила Марина.

Жителі захопленого російськими гібридними військами Донецька уточнили, що в місті є деякі українські ліки, але вони дорожчі щонайменше вдвічі.

«Цитрамон Дарниця» точно є. Але навіть на нього дуже велика накрутка, багато російських і болгарських (ліків – ред.)», – сказала донеччанка Ірина.

Вона додала, що, наприклад, пігулки «Таміпул» можна купити від 500 рублів. У Києві ці ліки коштують у середньому 120-130 грн.

Раніше СБУ перекрила поставки медикаментів бойовикам.

Також стало відомо, які ліки закупить МОЗ на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: