Не кашляйте. СБУ перекрила поставки медикаментів бойовикам

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України перекрили нелегальні поставки ліків на тимчасово окуповані території Донбасу, які потім реалізовувалися через зареєстровані в ОРДЛО аптеки, що платять податки бойовикам.

Співробітники Служби безпеки України перекрили нелегальні поставки ліків на тимчасово окуповані території Донбасу, які потім реалізовувалися через зареєстровані в ОРДЛО аптеки, які платять податки бойовикам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що житель Київської області оптом закуповував ліки на одному з фармпідприємств Харківської області, після чого перевозив їх на склад біля лінії розмежування в Донецькій області та переправляв на окуповану територію.

«У так званих «ДНР/ЛНР» медикаменти реалізовувалися через комерційні структури, які зареєстровані в псевдореспубліках і регулярно платять «податки» терористам», - зазначили в СБУ.

Чоловіка затримали, коли він готувався переправити через лінію розмежування чергову партію медикаментів. Йому оголосили про підозру за статтею про фінансування дій, спрямованих на зміну території або державних кордонів України.

Нагадаємо, 11 серпня СБУ заочно оголосила про підозру члену так званого «МГБ ДНР», який після Майдану звільнився з органів внутрішніх і приєднався до бойовиків на початку 2015 року.

10 серпня СБУ затримала бойовика з батальйону убитого раніше командира терористів Мозгового, який переховувався у близької знайомої в Рубіжному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: