Зареєстрували проект закону про Нацбюро фінансової безпеки

Читать на русском
Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала законопроект про Національне бюро фінансової безпеки.

Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала законопроект про Національне бюро фінансової безпеки.

Про це йдеться на офіційному сайті ВР, пише «Слово і Діло».

Фінансова поліція vs. податкова міліція: що зміниться для бізнесу?Економічний експерт розповів, як працюватиме фінансова поліція, чим вона відрізняється від податкової міліції та як зміни вплинуть на бізнес.

Національне бюро фінансової безпеки — правоохоронний орган, який може замінити податкову міліцію.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року податкова міліція виявилася поза законом: депутати помилково виключили з Податкового кодексу положення про податкову міліцію. Новий закон, який би визначив правила її роботи, не з'явився.

У березні 2017 року уряд схвалив законопроект про створення її замінника — Служби фінансових розслідувань (СФР). Законопроект про СФР не знайшов підтримки на рівні парламенту, президента та силових відомств.

У грудні 2017 року президент забрав естафету реформи податкової міліції у Данилюка і передав її Южаніній. Тоді ж Южаніна анонсувала створення Національного бюро фінансової безпеки — альтернативи СФР.

На початку березня Южаніна опублікувала законопроект, яким запропонувала створити правоохоронний орган із спецстатусом, підзвітний президенту та парламенту.

Нагадаємо, президент повідомив, що податковий комітет Ради завершив розробку законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: