16 мільйонів для шести професій. Кому Кабмін збільшив фінансування

Читать на русском
Кабінет міністрів розширив перелік дефіцитних професій, які отримають підтримку держави. Дефіцитні професії Кабмін визначав 16 листопада 2016.

Кабінет міністрів розширив перелік дефіцитних професій, які отримають підтримку держави.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті Кабміну.

Скільки людей залишаться без роботи через роботів до 2030 рокуТретина працівників у Південній Кореї, США та Німеччини будуть змушені шукати нову роботу. В менш розвинених країнах, де не вистачає коштів на автоматизацію, люди, як і раніше, залишаться незамінними.

На 2018 рік у держбюджеті крім, раніше визначених, було 19 професій додали ще 6-ть: зварників, машиністів дорожньо-будівельних машин, монтажників систем утеплення будівель, слюсарів з механоскладальних робіт, слюсарів-інструментальників, та слюсарів-ремонтників. Професії, які треба додати до списку, визначило МОН після моніторингу затребуваних професій у вересні-жовтні 2017 року.

У держбюджеті закладено майже 120 млн грн для підготовки кадрів за професіями загальнодержавного значення. З них потреба у коштах на підготовку тих фахівців, які вже були в переліку, становить 103,7 млн грн. Решта – близько 16 млн – буде використана на підготовку за доданими професіями.

Дефіцитні професії Кабмін визначав 16 листопада 2016.

Раніше у Держслужбі зайнятості назвали професії з найнижчими зарплатами.

Також назвали найзатребуваніші професії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: