У прокуратурі пояснили зміни правил поховання небіжчиків

Читать на русском
Зміни до Кримінального процесуального кодексу, які набули чинності з 15 березня, не збільшать термін видачі тіл померлих для поховання.

Зміни до Кримінального процесуального кодексу, які набули чинності з 15 березня, не збільшать термін видачі тіл померлих для поховання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва в Facebook, пише «Слово і Діло».

Рада провалила скасування «поправок Лозового» до КПКПарламент відхилив законопроект зі змінами до кримінального судочинства, що скасовують дію поправок Лозового.

Згідно з новими правилами, проведення розтинів судово-медичними фахівцями залежатиме від рішення уповноважених співробітників поліції. Рішення ухвалюватиметься та оформлюватиметься письмово на місці виявлення тіла.

При цьому в прокуратурі наголосили, що термін встановлення причин смерті не буде збільшений, а порядок отримання дозволів для видачі тіл померлих для поховання істотно не зміниться.

Останнім часом у соцмережах і ЗМІ почала поширюватися інформація про те, що в зв'язку зі змінами до КПК дозволи на видачу тіла для поховання видаватимуться лише після експертизи.

При цьому, за чутками, експертизу маэ призначити суд, а без його рішення, ухвалення якого може затягнутися на тижні, тіла не прийматимуть морги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: