Аваков закликав нардепів внести поправки до КПК

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає Верховну Раду внести зміни до законів, які з 15 березня 2018 року можуть паралізувати роботу правоохоронців.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає Верховну Раду внести зміни до законів, які з 15 березня 2018 року можуть паралізувати роботу правоохоронців.

Про це повідомляє прес-служба МВС в Facebook, пише «Слово і Діло».

Йдеться про зміни до Кримінально-процесуального кодексу.

«Згідно з цими змінами, слідчі підрозділи будуть позбавлені можливості звертатися до місцевого суду для отримання дозволу для проведення обшуку, тимчасового вилучення майна, накладення арешту, обрання запобіжних заходів», - відзначили в прес-службі.

У МВС підкреслили, що слідчі підрозділи будуть змушені звертатися тільки в один суд, розташований за адресою Головного управління Нацполіціі в окремій області.

За словами Авакова, в разі, якщо ці зміни не будуть скасовані або адаптовані до реалій, робота правоохоронців буде значно ускладнена.

«Що стосується цього закону, то за фактом його ухвалювали без консультацій з Міністерством внутрішніх справ і прокуратурою. У нас відразу ж був публічний демарш, коли ми говорили, що ці норми неприпустимі, неможливі. Але закон був підтриманий. Днями розглядаються поправки, які приберуть цілу низку «суперечливих» норм», - підкреслив Аваков.

Він додав, що частина запропонованих МВС і прокуратурою поправок про терміни і про те, що не потрібно їхати з одного суду до іншого, підтримується.

Аваков і реформа МВС: як виконує обіцянки міністрСлово і Діло розбиралось, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков справляється зі своїми обіцянками.

«Шукаємо компроміс. Але проблема існує. Я думаю, що нам доведеться, зіткнувшись з цим колапсом з перших днів, починаючи з 15 березня, повернутися до цього питання. І ми знайдемо потрібні аргументи в парламенті», - сказав Аваков, додавши, що в якості прикладу на Київську область буде тільки один суд і п'ять слідчих суддів, які можуть ухвалювати рішення у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон, яким ввела кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства.

Як відомо, Вища рада правосуддя не підтримала ініціативу Арсена Авакова зняти охорону судів силами Нацгвардії і Нацполіціі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: