Чотири дні в снігах. Рятувальники знайшли туриста в Карпатах

Читать на русском
Туриста з Києва, якого кілька днів шукали рятувальники, доправили до терапевтичного відділу Верховинської ЦРЛ.

Туриста з Києва, якого кілька днів шукали рятувальники, доправили до терапевтичного відділення Верховинської ЦРЛ.

Про це повідомляє сайт Kurs із посиланням на рятувальників.

Скільки іноземців відвідало Україну і куди їздили за кордон українці в 2017 роціУ Держстаті підрахували, скільки іноземців побувало в Україні та чи змогли наші співвітчизники повністю скористатися безвізом у 2017 році.

У повідомленні йдеться, що Костянтина Зінченка, який заблукав у Карпатах, знайшли 11 березня.

«Туриста з терапевтичного відділення терміново перевели до реанімаційного, температура піднялася. Але все буде добре. Двостороння пневмонія – не вирок. Найстрашніше позаду», – повідомив керівник Верховинського загону рятувальників Василь Кобилюк.

Він розповів, що туриста знайшли на полонині Шешорська в мисливському будиночку. Перед тим дві ночі він спав у зимовому лісі просто під смереками.

«Чотири доби без їжі та вогню (сірників не мав)», – додав Кобилюк.

Кобилюк відзвітував у мережі про витрати на пошуки туриста.

«За 2 доби майже 200 людино-годин пошуків, 68 літрів дизпалива, два дні їздили три джипи, були задіяні протягом двох днів 22 рятувальники з 4 підрозділів. І все це за наші з вами гроші – гроші платників податків. Жодна рятувальна служба світу не дозволила б такі витрати без наявності страхового полісу. Або потім просто виставила б рахунок на кілька тисяч євро. Тому ми такі бідні. Безкоштовної медицини давно немає, а от рятування за кошти платників податків є», – пише рятувальник із 40-річним стажем.

Нагадаємо, 7 березня група туристів вирушила маршрутом у напрямку гори Говерла, проте близько 10:00 години вони розділилися: 3 людей пішли в напрямку Говерли, а житель Києва 1990 року народження змінив маршрут руху й пішов у напрямку гори Вухатий Камінь поблизу села Дземброня Верховинського району. Телефонний зв’язок із туристом був відсутній, повернення додому планувалося 9 березня, однак він не повернувся.

10 березня о 08:00 розпочали проведення пошуково-рятувальних робіт, до яких залучили 17 рятувальників на 3 одиницях техніки. Були створені 4 пошукові групи, якими обстежена територія в районі гір Вухатий Камінь, Смотрич та Піп Іван, полонини Чуфрова, Смотрич, Погорілець. 11 березня до пошуків були залучені 11 рятувальників на одиниці техніки.

Рятувальники знайшли туриста об 11:40 11 березня в районі полонини Шешорська.

Нагадаємо, в Ізраїлі врятували півсотні туристів з України.

Також у Карпатах заблукали шестеро туристів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: