У Карпатах заблукали шестеро туристів

Читать на русском
У Закарпатській області 3 березня рятувальникам надійшло три повідомлення про те, що в гірських масивах Рахівського та Межигірського районів заблукали туристи.

У Закарпатській області 3 березня рятувальникам надійшло три повідомлення про те, що в гірських масивах Рахівського та Межигірського районів заблукали туристи.

Про це повідомляється на сайті ДСНС, передає «Слово і Діло».

Перше повідомлення надійшло о 16:45 до Рахівської пошуково-рятувальної групи. Рятувальникам повідомили, що в районі полонини Драгобрат під час катання на лижах заблукав 16-річний підліток, житель Києва.

Для його пошуків було залучено 6 рятувальників Ясинянського гірського пошуково-рятувального відділення і один автомобіль. Також в пошуках допомагали і громадські рятувальники. О 19:40 лижника знайшли в районі долини Вурда, Рахівського району і супроводтлт до місця його тимчасового проживання в задовільному стані.

У той же час пошуково-рятувальні роботи проводили і рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення с. Нижні Ворота, Воловецького району. Їм о 17:00 надійшло повідомлення про те, що в районі гори Гемба Міжгірського району втратили орієнтири і загубилися двоє чоловіків, жителів Львова. Туристів, котрі загубилиися, знайшли о 19:10 03 березня.

У той же час до рятувальників надійшло третє повідомлення про те, що в районі гори Гемба Міжгірського району загубилися 3 туристів, які здійснювали туристичний маршрут с. Пилипець - Шипіт - м В. Верх. Ними виявилися мешканка Києва 1999 року народження, житель Тернополя 1998 року народження і житель Стрия Львівської області 1998 року народження.

До їхніх пошуків було залучено 3 відділення рятувальників з с. Нижні Ворота, Воловецького району, смт Міжгір'я та м.Мукачево. О 12:15 04 березня туристів було знайдено та доставлено в сел. Пилипець. Медичної допомоги вони не потребували.

Раніше в Карпатах групу киян накрила лавина.

Нагадаємо також, що синоптики попереджають про небезпеку лавин в Карпатах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: