Угорщина заявила про введення місії ОБСЄ на Закарпаття

Читать на русском
МЗС Угорщини в зв'язку з частими нападами на угорські представництва, виступає за введення місії ОБСЄ на Закарпаття.

МЗС Угорщини в зв'язку з частими нападами на угорські представництва, виступає за введення місії ОБСЄ на Закарпатті.

Про це голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив під час зустрічі в Будапешті з головою Товариства угорської культури Закарпаття Ласло Брензовичем, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт угорського уряду.

Автономія угорців в Закарпатській області неможлива – МЗСПрокоментувала заяву посла Угорщини і другий заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

«Все більше турбує серія нападів на угорську меншину. Ми очікуємо, що українська влада буде гарантувати безпеку угорців із Закарпаття, і ми вітаємо розширення присутності спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті», - сказав міністр закордонних справ.

Підкреслимо, що Сіярто заявив про направлення місії спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті як про доконаний факт, зазначивши, що в Будапешті вітають такий крок.

Нагадаємо, справу про підпал будівлі Товариства угорської культури в Ужгороді перекваліфікували у теракт.

Підозрюваному в нападі на офіс Товариства угорської культури Закарпаття Олександру Білобородьку обрали запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

27 лютого вночі в Ужгороді підпалили будівлю Товариства угорської культури. Вогонь пошкодив 25 кв. м площі будівлі. Ніхто не постраждав. Зазначається, що за фактом підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття поліція затримала п'ятьох осіб. Спочатку за фактом підпалу поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом або яке заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: