У ДСНС розповіли про порятунок туристів, що заблукали в Карпатах

Читать на русском
У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили про знаходження загублених в горах туристів, які втратили орієнтир.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій знайшли чотирьох туристів, які напередодні заблукали в горах.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру ДСНС, передає «Слово і Діло».

«За попередньою інформацією, в районі долини Брецкул (напрямок Говерла), що в Рахівському районі, під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир та заблукали троє туристів, жителі міста Дубни Львівської області. Для проведення пошукових робіт було залучено 10 рятувальників і дві одиниці техніки Лазещинського і Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень», – йдеться в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що пошукові роботи проводилися відразу в двох місцях: рахівські рятувальники обстежили місцевість в районі гори Брецкул, а їх колеги з села Лазещина обстежили район перемички Льва Бориса між горами Говерла і Петрос.

Також зазначається, що перше повідомлення про втрати людей в горах в оперативно-рятувальну службу надійшло о 12:20 3 лютого.

Лазещинського рятувальники 4 лютого об 11 годині відшукали туристів. Медичної допомоги вони не потребували і вже о 14:00 в супроводі рятувальників дісталися до селі Лазещина.

Крім того, ще одне тривожне повідомлення про втрату людини в горах того ж дня надійшло до рятувальників у неділю ввечері. Під час катання на лижах у районі долини Драгобрат втратив орієнтир та заблукав 24-річний житель Рівненської області.

Для проведення пошукових робіт залучено сім рятувальників Ясінянського гірського пошукового відділення і трьох громадських рятувальників з однойменного курорту.

У відомстві поінформували, що рятувальні роботи проводилися двома пошуково-рятувальними групами шляхом обстеження території долин Урда і Крачуняска, а також у напрямку до села Чорна Тиса Рахівського району.

Туриста знайшли вночі 4 лютого близько 11:30 в колибі в урочищі Грегулець. Медичної допомоги людина не потребував, і далі його доставили на гірськолижну базу на курорті Драгобрат.

Нагадаємо, у ДСНС назвали кількість знеструмлених населених пунктів.

Раніше рятувальники попередили про небезпеку сходження лавин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: