У жителів Закарпаття з'явився додатковий вихідний

Читать на русском
На Закарпатті річниця проголошення Карпатської України буде вихідним днем. Розпорядження підписав губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль.

На Закарпатті четвер, 15 березня, буде вихідним днем. Відповідне розпорядження підписав голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Про це повідомляється на його сайті в неділю, 11 березня, пише «Слово і Діло».

Вихідний оголошений в зв'язку з річницею проголошення Карпатської України.

«15 березня 1939 Сейм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором - синьо-жовтий прапор, гербом - зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами і тризубом, а гімном "Ще не вмерла Україна». 15 березня 1939 року - одна з найбільших дат в історії Закарпаття, тому в наш час цей день заслуговує на те, щоб бути вихідним», - зазначив Москаль.

Згідно з розпорядженням, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день з четверга, 15 березня, на одну із субот квітня, коли по області буде проводитися традиційна весняна толока.

Раніше повідомлялося, що Закарпаття не збирається обмежувати роботу навчальних закладів через проблеми з поставками газу.

А Москаль знову відмовився вибачитися перед Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: