У США готують перший за 27 років військовий парад: подробиці

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп ініціював проведення військового параду, який може обійтися американським платникам податків в 30 мільйонів доларів.

Президент США Дональд Трамп ініціював проведення військового параду, який відбудеться у Вашингтоні в День ветеранів, тобто 11 листопада.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на документ Міністерства оборони, передає «Слово і Діло»

Як повідомляється, військовий парад пройде по маршруту від Білого дому до історичної будівлі американського Конгресу - Капітолію, де в кінці відбудеться шоу бойової авіації.

При цьому, уточнюється, що участь гусеничних танків не заплановано, щоб мінімізувати пошкодження місцевої інфраструктури. Саме тому будуть представлені тільки колісні машини.

Тематика параду зосередиться на досягненнях американських військових на протязі всієї історії Сполучених Штатів, починаючи з війни за Незалежність США.

За попередніми оцінками Білого дому, парад може обійтися американським платникам податків в 30 мільйонів доларів.

Як відомо, військовий парад останній раз проводили в 1991 році. Тоді танки і тисячі військових пройшли через Вашингтон, щоб відсвяткувати вигнання іракських сил Саддама Хусейна з Кувейту під час війни в Перській затоці.

Нагадаємо, в проекті федерального бюджету США на 2019 передбачено надання Україні 200 млн доларів на посилення безпеки і оборони.

Також повідомлялося, що у Трампа хочуть змінити ядерну угоду з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: