Військовий безпілотник США знову провів розвідку над Донбасом

Читать на русском
Безпілотник RQ-4В Global Hawk протягом всієї доби 9 березня курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування з ЛДНР, не перетинаючи її.

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B в п'ятницю, 9 березня, зробив черговий багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Интерфакс.

Зазначається, що стратегічний розвідувальний безпілотник з бортовим номером 05-2024, що вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, протягом усього дня курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування з самопроголошеними Донецької і Луганської народними республіками, не перетинаючи її. Розвідник здійснював політ на висоті близько 15,8 тис. метрів і швидкості 565 км на годину.

З урахуванням можливостей ведення розвідки безпілотник RQ-4В Global Hawk міг спостерігати за всією територією ЛДНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

Безпілотник RQ-4В Global Hawk регулярно використовується для проведення розвідки поблизу територій ДНР і ЛНР, а також узбережжя Криму і Краснодарського краю РФ. Тільки з початку березня він здійснив щонайменше п'ять таких польотів.

Раніше, 8 березня розвідувальний літак ВПС США провів черговий моніторинговий політ поблизу Криму та зони АТО.

Відзначимо також, що Україна на виставці в ОАЕ представила новий безпілотник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: