З'ясувалося, скільки США готові виділити Україні на посилення оборони

Читать на русском
У проекті федерального бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 млн доларів на посилення безпеки і оборони.

У проекті федерального бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 млн доларів на посилення безпеки і оборони.

Про це у Facebook повідомляє посольство України в США, пише «Слово і Діло».

Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове: три роки Мінських угод та курс на перезавантаженняГлава держави пообіцяв, що Мінськ не буде продовжений до 2016 року, але не дотримав слова. Слово і Діло підбило підсумки й спробувало розібратися, чи можлива зміна формату через три роки.

«Зазначені кошти пропонується спрямувати на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку Збройних сил і сил безпеки України», - йдеться у заяві посольства.

Підкреслюється, що у порівнянні з бюджетним запитом на 2018 рік пропонована сума безпекової допомоги Україні збільшена на 50 млн доларів.

«У проекті бюджету на 2019 рік Україну включено до невеликого переліку країн, які отримуватимуть безпекову допомогу також і за програмою Державного департаменту «Міжнародне військове фінансування» (Foreign Military Financing, FMF)», - підкреслили у посольстві.

Бюджетний запит має пройти вивчення і обговорення в американському Конгресі, де можуть вноситися зміни і доповнення.

«Остаточні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа, який зараз на початковій стадії», - повідомили українські дипломати.

Раніше Волкер запевнив, що США допоможуть завершити війну на Донбасі.

Нагадаємо, в Держдепі США повідомили, що нададуть Україні «посилені оборонні можливості».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: