У Єврокомісії назвали мовну проблему «непропорційно роздмуханою»

Читать на русском
Заступник генерального директора Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів по розширенню Катаріна Матернова вважає критику української освітньої реформи «непропорційно роздутою».

Заступник генерального директора Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів по розширенню Катаріна Матернова вважає критику української освітньої реформи «непропорційно роздмуханою».

Про це вона заявила на Брюссельському форумі в дискусії на тему Відродження процесу євроатлантичної інтеграції, повідомляє «Слово і Діло».

Нова сесія ПАРЄ: вибори президента та рекомендації щодо «мовного питання»У Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ без участі Росії. Про зміну керівництва ПАРЄ та порядок денний розповіли експерти.

«Проблема мовних меншин була тільки незначною часткою більш широкої, основоположної реформи системи освіти українських дітей. Думаю, це було одним із тих питань, який дещо непропорційно роздмуханий, адже існує рекомендація Венеційської комісії, де мова йде саме про захист мов меншин», - зазначила Катаріна Матренова.

Раніше в МЗС Угорщини звинуватили Україну в брехні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: